Saturday, November 14, 2009


PERSOALAN:BILA NAK ADE BOYFRIEND?????????



sekarang ni usia aku dah 19 tahun kalau orang dulu zamaN tentera jepun tentu dah kahwin..tapi sekarang ni zaman orang berlumba-lumba nak cari duit dan pelajaran...ni lah masalah nye bila aku jumpa kawan-kawan mereka tentu tanya soalan bila nak ade boyfriend...aku just kata aku tak jumpa orang yg sesuai yg dapat buat aku tidur tak lena, mandi tak basah and makan tak kenyang dan tungu putera melamar menunggang kuda putih..macam cerita cindarella tu...ha..ha



boyfriend..mungkin suatu hari nanti..bila aku dah berjaya dalam pelajaran dan dapat cari orang yg bukan saja dapat terima aku tetapi my family..aku berjanji pada diri aku yg aku takkan bercinta selagi aku tak habis belajar...kawan aku akn cakap sampai bila? ...entah..aku percaya pada jodoh pertemuan di tangan allah..tapi takkan dapat kalau tak cari? bOsan nak jawab soalan ni..sebenarnya..


aku taknak jadi macam kawan-kawan aku ...bergaduh dengan boyfriend sampai bengkak mata sebab menangis..kesian gak lah kadang2..sebab masalah yg kecil je sebab1) tak balas mesej 2)tak ucap selamat malam 3)sebab my space.kadang2 mereka ade pasang 2 lagi kesiaN orang yg setia tu...n than bila kekasih bercakap atau berjalan dengan lain mulalah nak jealous tak tentu pasal...


so bagi aku bercinta tu memang indah..tapi perlulah cari lelaki yang sayang dan takde niat nak permainkan kita..macam romeo and juliet...dan yang pasti dia dapat membimbing kita ke jalan yang benar ..dan sesungguhnya cinta kepada allh adalah cinta yang hakiki,..


No comments:

Post a Comment