Sunday, March 7, 2010



IPOH MARI..





Minggu lepas aku and the geng pegi ipoh perak selama 4 hari..aku bertolak pada hari khamis dan jam 10 malam dan sampai jam 2 pagi..macam nak tulis report pulak..he3.Tujuan pergi ipoh ni bkan nak honeymoon tapi nak siapkan asigment untuk ticketing subject kelas encik Hasrul yang disayangi he3 aku kene menziarah airport sultan Azlan Syah yang tak ramai orang tu.Asigment dia tak lah complicated sangat klik..klik.and than siap(ambil gambar je).

Ni nak cite pengalaman masa dalam bas tu..aku ni sebenarnye fobia nak naik bus waktu malam tapi demi Asigment ni terpaksalh aku gagahkan diri ni walau doa dah lebih 3 kali aku baca dan puas pemandu bas tu aku interview(kesian pakcik tu).Nak kata aku suka berfikiran negatif rasanye tak kot???Tpi selepas banyak peristiwa kemalangan yang meragut nyawa membabitkan bus...tu yang aku fobia (tapi ajal maut ditangan tuhan) tu aku tau tapi sebagai manusia kita kene berwaspada betul tak? so aku ni tak tidor selama 5 jam dalam bas tu..walaupun dah tersengguk2 masa aku habiskan dengan makan makanan ringan untuk kurangkan tekanan yang aku alami..dan selapas 5 jam alhamdullilah bersyukur pade tuhan sebab aku sampai dengan selamat..

Tapi rupanye tak habis setakat tu aku dijemput oleh 3 orang lelaki yang aku tk kenali ape lagi mulalh aku fikir yang bukan2 dIoran tu sebenarnye member kawan aku..member tak member aku mesti becareful..ape lagi taktik aku ambik minyak wangi dalam beg aku dan bersedia nak sembur kat biji mata diorang kalau diorang buat2 benda2 yang tak sopan kat aku..hem..(langkah berjaga2) dan aku hanye mampu brdoa pada allah agar selamat..kalau jadi ape2 mesti kesian kat orang yang aku tinggalkan nun jauh kat melaka dan jb(specially my parents) tapi alhamdullilah takde ape2 terjadi..tapi aku tertinggal minyak wangi dalam kereta ..ish ruginye...



sebenrnye banyak lagi aku nak cerita ni baru introduction tau...tapi aku tak cukup masa so i will be continue nex time k...

3 comments:

  1. he..memang kena berhati hati..

    ReplyDelete
  2. kena marah dengan driver bus ye cik ima di sebabkan telamapu prihatin.heheheh
    cian die

    ReplyDelete
  3. untuk keselamatan bersamalah he5

    ReplyDelete