Wednesday, November 10, 2010

SAYA SAYANG SANGAT ABAH DAN MAK SAYA...

Hari ni macam biasa..pagi2 bangun study.Tinggal lagi satu paper

N than prepare untuk practikal

Malam tadi aku sedih sangat

Aku mimpi Mak n Abah pergi meninggalkan aku kat dunia ni

Aku menangis dalam mimpi..sebab aku rasa macam real

Bila aku bangun mata aku basah ..rupa2 nya aku menangis betul2

Aku terdiam seketika n baru aku sedar aku mimpi je..

N aku bersyukur sebab tu hanya mainan tidur..

Aku tau setiap manusia akan mati jua akhirnya bila dah sampai masa

Tapi...aku sangat perlukan diorang dalam hidup aku

Tanpa diorang hidup aku sunyi..dan gelap

Sebab kejayaan aku sekarang semuanya untuk diorang

dan juga ALLAH

Dan hidup aku ni just only for them

Ya Allah tolong panjangkan umur Ibu dan Ayahku..

Sebab aku masih belum membalas jasa mereka

Dan impianku untuk membawa mereka KE MEKAH untuk

menunaikan umrah n haji..

Dan aku mahu menjaga mereka semasa hari tua kelak..

Jadikan aku seorang anak yg soleh dan berbakti kepada ibu bapa ku..

Dan selamatkan kami Didunia n Akhirat..


5 comments:

  1. Alhamdulillah supaya jadi anak soleh. Doakan kesejahteraan orang tua setiap kali solat. Dampingi dan berbakti kepada mereka selagi mereka masih ada didunia ini

    ReplyDelete
  2. terima kasih atas nasihat yg diberikan..
    sy akan buat yg terbaik untuk mereka:)

    ReplyDelete
  3. wahai sahabat,,
    dengar pula aku berkata...
    allah jadikan ibu ayah sebagai perisai dimuka bumi...
    jadikan tempat kita kita mngadu..
    tapi,,
    mngkin tanpa mereka tiada kite di dunia..
    nescaya tanpa mereka tiada lh corak didalam hati kita..
    maka kita sbagai anak jadilah insan yang paling istimewa..
    dihati mereka..
    pandangan mereka..
    jua dibelakang mereka..
    agar ia akan dikenang spnjg hayat mereka..
    ini hanya sbagai luahan hati seorg anak yang sama sperti mu..
    sahabat

    ReplyDelete